contoh deskripsi makanan tradisional "combro" dalam bahasa jawa
Combro
Indonesia
mligine wong jawa kudu bombong atine amarga akeh banget panganan kang enak rasane lan maneka
werna jinise. Terutamane ning Jawa Tengah, khususe ing Kebumen akeh panganan
tradisional khase. Salah satunggale yaiku combro. Combro kuwi digawe saka parutan budin sing
njerone ana sambel tempene. Bentuke kuwi oval nek ora onjong, rasane gurih,
campur pedes asin sambel tempene.
Bahan
liyane kang dibutuhake yaiku ana budin lan garem. Nek bahan isine yaiku
gorengan tempe kang disambel karo garem, brambang, bawang lan lombok. Yen
pengin isine diganti uga bisa, sa’senenge dhewe.
Cara
nggawene yaiku, nggawe sambele dhisit. Sambele diulek nganggo layah lan munthu.
Sawise sambele dadi, parut budin nganti krasa lembut lan lelanjute campur
parutan mau karo uyah supaya duweni rasa. Yen wis kecampur kabeh, njupuk adonan
lan bentuk oval kira- kira gedhene sebal pimpong. Sawise kuwi, adonan kang wis
dibentuk dipenyet- penyet lan dhuwur.e disolohi sambel tempe lan tutup sambel
tempe nganggo pinggir- pinggir adonan sing mau dipenyet- penyet. Saengga mengka
bakal mbentuk oval. Goreng adonan. Genine aja gegedhen lan aja keciliken. Sawise
wis krasa mateng utawa wis kecoklat- coklatan bisa dientas saka penggorengan.
Combro pase
enak dipangan yen tesih anget. Yen pengin tuku combro, bisa tuku ning pasar-
pasar tradisional ing kabupaten kebumen. Biyasane bakule dodol saking jam enem
nganti jam sewelas isuk. Masalh rega, combro kuwi ora larang. Mungkur ngetokna
duwit limangewu wis ulih combro lima apa bisa ulih enem.
Comments
Post a Comment